En Södertäljebo döms till 110 timmars ungdomstjänst. Foto: SVT

Ung man lurades till skola – blev misshandlad och rånad av ungdomsgäng

Uppdaterad
Publicerad

En ung man blev lurad att ses vid Brunnsängsskolan av en gammal vän. Väl där misshandlades han av ett gäng personer. Nu döms en 16-åring för rån – men får straffrabatt.

Den misshandlade unge mannen blev misstänksam när han blev kontaktad av sin gamla vän som ville ses trots att de inte hade haft kontakt på länge. Han gick trots det med på att ses vid Brunnsängskolan och väl där dök ett flertal killar upp och omringade honom.

Mannen blev misshandlad genom slag mot huvudet, ansikte och kropp. Han ska även ha blivit bestulen på väska, mobiltelefon, väst och hemnycklar.

Döms till ungdomstjänst

Händelsen inträffade förra sommaren då den nu dömda personen var 15 år. Hade han varit vuxen hade straffet bedömts till 1,5 år fängelse men han får straffrabatt och döms nu till 110 timmars ungdomstjänst samt att betala skadestånd.

Dramatisk ökning av rån bland unga i Södertälje (2 februari 2021):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.