Mannen kräver ersättning efter att polis har parkerat hans bil på en avgiftsbelagd parkering Foto: TT

Polis skulle hjälpa en man parkera – mannen fick 1.400 kronor i böter

Publicerad

Polisen skulle hjälpa en man parkera vid Södertälje sjukhus då han varit med om en trafikolycka. Efter sin sjukhusvistelse hittade mannen inte sin bil och hade dessutom fått böter på 1.400 kronor.

En man i Södertälje får nu 1.400 kronor i ersättning av polisen. Mannen var med om en trafikolycka och fördes då i ambulans till Södertälje sjukhus. En polis körde i samband med detta mannens bil till en avgiftsbelagd parkeringsplats i närheten av sjukhuset utan att meddela honom om detta.

Mannen hade fått morfin

När polisen som hade parkerat hans bil överlämnade bilnyckeln till mannen så hade han fått morfin på sjukhuset och uppfattade inte var bilen stod. När mannen sedan hade blivit utskriven från sjukhuset så hade den polis som parkerat hans bil gått på semester så ingen hos polisen visste var bilen var parkerad.

Krävde ersättning för böterna

När mannen till sist hittade sin bil så hade han fått böter på totalt 1.400 kronor. Han krävde ersättning av polisen för de 1.400 kronorna och polismyndigheten har nu beslutat om att han ska få ersättningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.