Foto: TT

Polis stoppade bil med guld och kontanter – hotades av passagerare

Publicerad

När polisen stoppade en bil i Södertälje hittade man både guld och en stor summa pengar. När man tog beslut om att beslagta fyndet blev den ena polismannen hotad.

Det var i januari som en bil med två män stoppades av en polispatrull i Södertälje. Inne i bilen hittades guld och 100 000 kronor. Poliserna på plats tog beslutet att beslagta både guldet och pengarna.

Men då blev båda männen arga. Bilens passagerare, som är i 25-årsåldern och boende i Södertälje, började hota den ene av poliserna.

”Du ska vara försiktig”

Mannen ska ha sagt saker som ”vem är du, jag ska inte glömma, du ska få se, du ska vara försiktig”. När han då greps krängde han med armarna och fortsatte att hota polisen verbalt.

Mannen har sagt under sitt förhör att han inte minns så mycket av händelsen mer än att de blev stoppade och att han ville veta polismannens namn och tjänstenummer.

Detta för att han ville anmäla polismannen som han menar misshandlade honom genom att trycka ner huvudet mot marken och dra honom i håret.

Dom i tingsrätten

Tingsrätten gick på polisernas linje och dömer nu Södertäljebon för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Straffet blir villkorlig dom och dagsböter. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer