Södertäljepolisen hoppas att pandemilagen ska få festvåningsansvariga att avstå festerna, säger han i klippet. Foto: Linda Asmar/SVT

Polisen om ny storfest i Södertälje – 150 personer i festvåning förra helgen

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen upptäckte polisen en ny storfest med 150 gäster i Södertälje.

– Allt var snyggt skött och utan trängsel, men det är ändå ytterst olämpligt med stora fester nu, säger polisen Jonas Packalén.

Södertäljepolisen hoppas att storfesterna under pandemin helt ska upphöra i och med att den nya pandemilagen börjar gälla på söndag. Lagen begränsar antalet personer i en festlokal till åtta.

Men polisen understryker att det redan har skett en hel del förbättringar bland de flesta festvåningar.

Coronaviruset i Södertälje

Hyllar festansvariga

– Under jul- och nyårshelgerna, då det normalt är fester på nästan alla elva ställen i Södertälje, så hade de flesta stängt. Och detta visar att de ansvariga tar situationen på allvar, säger Jonas Packalén.

Undantagen var en bröllopsfest med 150 gäster förra helgen samt en förlovningsfest på juldagen med 50 gäster där trängsel rapporterades.

– Man ska inte träffas i större sammanhang, punkt slut, säger Jonas Packalén i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet