• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Exempel på hur bedragarna går tillväga Foto: Sveriges Dövas Riksförbund

Polisen varnar för ”dövstumma”-bedragare

Uppdaterad
Publicerad

Minst tio personer har kontaktat polisen och anmält att personer som utger sig för att vara dövstumma har försökt lura till sig pengar.

Vid 16.18 larmades polisen till Ica maxi i Södertälje där två personer som sagt att de var dövstumma försökt lura till sig pengar.

Bedragarna har ofta en lapp med sig som de vill att deras offer skriver på. När de gjort det, ber bedragarna om pengar, stjäl dem eller offrens bankkort.

– Oftast går de fram till äldre personer, säger Sven-Erik Olsson, vid polisens ledningscentral.

Det senaste dygnet har polisen fått in minst tio samtal från personer i länet som vill anmäla att de blivit utsatta för den här typen av bedragare.

– Det här är ett tilltagande problem och vi får ungefär in så här många samtal varje dag nu, säger Sven-Erik Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.