E4 vid Saltsjöbron. Foto: TT/ARKIV

Polisen kan stänga körfält på E4 – ska rädda liv

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av trafiksignaler ska en vägfil på E4:an mellan Södertälje och Stockholm kunna stängas av vid olyckor. På så sätt ska räddningstjänsten kunna komma fram snabbare.

Försöket att med hjälp av trafiksignaler skapa så kallade ”räddningsgator” genomförs på test från om med den 1 april, skriver Stockholm Direkt. Så kallade ”räddningsgator”.

– Trafiken proppar ofta igen och vi har svårt att komma fram. Vi hoppas på det här sättet kunna skapa en korridor för räddningstjänsten, säger Hans Nilsson på trafiksektionens operativa enhet i Region Stockholm till nyhetssajten.

Test på ett år

Försöket med räddningsgator kommer fortgå till april 2020 och gälla E4 från Södertälje och hela vägen upp till Häggvik. För den som kör i fel riktning väntar 3.000 kronor i böter.

– Vi tror verkligen att den här metoden kan rädda liv. Utryckningstiderna kan sänkas mycket om det fungerar, säger Hans Nilsson till Stockholm Direkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer