För Mona Hadodo är frågan om ett regeringserkännande av folkmordet 1915 mycket viktigt när hon ska lägga sin röst den 9 september. Foto: SVT

Folkmordet på agendan vid utfrågning: ”Mycket viktig fråga”

Uppdaterad
Publicerad

Valdagen rycker allt närmare och idag hölls därför en politisk utfrågning i syrisk-ortodoxa St Jacobs församling.

Sju partier med platser i kommunfullmäktige hade bjudits in, och sex av dem deltog i utfrågningen där många frågor avhandlades efter dagens gudstjänst i St Jacobs församling.

Företagande, bostäder och nedskräpning var några av de ämnen som diskuterades, och stundtals var det lite svårt för deltagarna att inte börja debattera med varandra.  

Val 2018 – #dinröst

Men även folkvalda som inte deltog i utfrågningen fick frågor kring samma teman.

Sevina Salci (L), är ett Liberalernas toppnamn i kommunen inför valet. Hon har bland annat fått frågor om nedskräpning. Foto: SVT

– Jag var mest här för att lyssna. Men folk har också frågat mig om bland annat nedskräpningen som är ett stort problem för Södertälje, och att det är dåliga vägar, säger Sevina Salci (L), som är ett av Liberalernas toppnamn i kommunen inför valet.

Folkmordsfrågan diskuterades

En annan stor fråga som seglade upp var huruvida partierna vill se ett regeringserkännande av folkmordet i Osmanska riket 1915, då över 1,5 miljoner människor från minoriteter beräknas ha mördats.

För Mona Hadodo är frågan mycket viktigast när hon ska lägga sin röst den 9 september.

– Min pappa berättade och hans farfar berättade om folkmordet. Ibland erkänner politikerna och ibland nekar de, det är inte bra.

Så det är en viktig fråga för dig?

– Det är mycket viktigt.

Har frågestunden gjort det lättare för dig veta vad du ska rösta på?

– Nja, jag vet inte, jag kan inte svara på det. Vi får se hur det går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet