I Södertälje har det länge varit relativt få som väljer att döpa sig i Svenska kyrkan, men i Brunnsängs församling ser man nu att intresset för kyrkans barngrupper ökar. Foto: SVT

Präst i Brunnsäng: ”Fler besöker våra barngrupper”

Publicerad

I Södertälje har det länge varit relativt få som väljer att döpa sig i Svenska kyrkan, men i Brunnsängs församling ser man nu att intresset för kyrkans barngrupper ökar. När SVT besöker kyrkan har flera barn som är döpta i andra församlingar kommit till kyrkans öppna förskola.

Svenska kyrkan räknar med att antalet barndop kan komma att öka de kommande åren, som effekt av en ny babyboom bland medlemmarna. I Södertälje har dopstatistiken länge legat långt under riksnittet.

2018 var det bara cirka 20 procent som döptes i Svenska kyrkan i Södertälje, jämfört med cirka 40 procent i hela Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.