Mjukvarufel orsakar problem bland många av Södertäljes parkeringsautomater Foto: TT

Problem med kortläsare i Södertäljes parkeringsautomater

Uppdaterad
Publicerad

På grund av ett mjukvarufel har det inte gått att betala med kort i någon av Södertäljes P-automater. En underleverantör till kommunen som har hand om kortläsarna hade skickat ut en felaktig uppdatering som orsakade problemet. Till dess att problemet är löst kan man betala med mynt, har man inte den möjligheten får man stå gratis.

Södertälje och Stockholm ska ha haft problem sedan i torsdags. Enligt Södertäljes kommuns trafikövervakning håller tekniker på att lösa problemet men de vet inte hur lång tid det tar att åtgärda problemet.

– Vi har i princip varit helt nedringda sen dess att problemen började, säger Lars Neimert enhetschef hos Södertälje parkering.

I Stockholm ska problemet vara löst.

– I torsdags hade 158 av 1000 P-automater i Stockholm problem med en mjukvarunedladdning som inte gick som den skulle, detta är vad jag vet åtgärdat, säger Ola Eriksson, pressansvarig på trafikkontoret i Stockholm.

Enligt uppgifter från trafikövervakningen i Södertälje så ska det finnas minst en fungerande parkeringsautomat på alla de större parkeringarna i centrala delarna av staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.