Den tidiga köldknäppen i december har varit till stor hjälp för snöläggningen. Bilden är tagen i januari 2021. Foto: Linda Asmar/SVT

Ragnhildsborgsbacken kan öppna till jul: ”Total glädje”

Publicerad

Årets tidiga köldknäpp innebär goda nyheter för Ragnhildsborgsbacken. I veckan har Friluftsfrämjandet arbetat med snöläggningen och lyckats få ihop rejäla mängder snö.

– Ambitionen är att hålla öppet på något sätt under jullovet, säger Mathias Gälsing vid Friluftsfrämjandet i Södertälje.

Om det blir både pulka- och skidåkning i Ragnhilsborgsbacken till jullovet återstår att se. Men Mathias Gälsing menar att man kommer att öppna i någon mån – om bara det kallare vädret fortsätter.

– Det är total glädje. I alla år har vi kämpat med att inte veta om det blir säsong eller inte men med den här grunden kommer vi långt.

I januari besökte SVT Södertälje Ragnhildsborgsbacken då skidbacken öppnat för första gången på två år. Ute i snön träffade vi 6-åriga Vera som gav sina bästa skidtips. Hör mer i videon nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jul i Södertäljeområdet

Mer i ämnet