Den 35-åriga mannen misstänks för tre fall av våld mot tjänsteman. Foto: ur polisens förundersökning

Rättegång om påkörda parkeringsvakter tas om

Publicerad

Det uppmärksammade fallet där en man misstänks ha kört på parkeringsvakter i Södertälje måste upp i rätten igen. Orsaken är att det kommit nya uppgifter efter den första huvudförhandlingen.

Det var i slutet av maj som rättegången hölls första gången. En 35-årig man stod då åtalad misstänkt för att ha försökt köra på parkeringsvakter när hans bil skulle bogseras bort efter att det upptäckts att den stod parkerad på en plats för rörelsehindrade.

Enligt åtalet ska mannen då ha angripit vakterna med våld genom att köra på två av dem och över foten på den tredje. Samtliga ska ha orsakats smärtor. En av dem ska ha blivit så pass skadad att hon behövt flertalet operationer.

Uppgifter kom in i efterhand

Men efter huvudförhandlingen, innan domen hade meddelats, framkom nya uppgifter som åklagaren Marie Skeppstedt Törnström menar gör att en ny huvudförhandling måste hållas.

– Jag meddelade därmed domstolen att jag ansåg att det fanns hinder för att avgöra målet samt beslutade att förundersökningen skulle kompletteras, vilket skedde genom att flera förhör hölls.

Hon vill inte kommentera vad de nya uppgifterna innehåller.

– Nej, med hänsyn till den kommande förhandlingen inte kommentera bevisningen närmare, säger hon.

Hon menar att uppgifterna inte påverkar åtalet i övrigt.

– Men det är viktigt att det blir rätt och då vill jag ta upp förhandlingarna igen, åtalet kvarstår oförändrat.

Målet kommer tas upp igen i början av oktober. Om hela rättegången ska tas om eller om förhören från tidigare förhandlingar ska användas är upp till domstolen att avgöra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer