Många besökte familjedagen på Tveta friluftsgård och Mulleloppet hade ovanligt många deltagare. Foto: Friluftsfrämjandet i Södertälje

Rekordmånga besökare på Tveta friluftsgårds familjedag

Publicerad

Under söndagen anordnades den årliga familjedagen på Tveta friluftsgård. Där bjöds det på både gamla och nya aktiviteter.

Dagen bjöd på ett fint höstväder, vilket verkar ha bidragit till det fina besöksantalet.

– Det var rekord, vi har aldrig haft så många besökare tidigare. Det var ungefär 600 personer där ute, säger Björn Sveréus, koordinator för Friluftsfrämjandet i Södertälje, en av föreningarna som var med och arrangerade familjedagen.

Brandkåren var på plats och visade upp sig med fem brandbilar och även scouterna var där för att bland annat lära ut hur man gör upp en eld.

Hinderbana med rullstol

– Vi hade några aktiviteter som vi har haft i ett antal år, exempelvis Mulleloppet. Det är ett lopp för yngre barn och i år hade vi 110 deltagare, vilket är dubbelt så många som det brukar vara.

Det fanns även några nya aktiviteter för besökarna att prova på. Bland annat fanns det en hinderbana man skulle försöka ta sig runt sittandes i en rullstol för att testa på svårigheterna att vara rullstolsburen.

– En ny aktivitet för dagen var också Friluftsfrämjandets naturparkour, som barnen fick prova på med hjälp av utlagda hinder på gräsmattan. Det var mycket populärt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.