Restaurangägarna Kenan Durmaz och Abgar Haffo hoppas på att fler människor lockas till centrum, men inom ramen för de rådande restriktionerna. Foto: Nada Razooq/SVT

Nu drar Restaurangveckan igång: ”Vi vill lyfta Södertälje”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen börjar Restaurangveckan som kommer att pågå till den 27:e september. Förhoppningarna är att det ska bidra till ett mer livat Södertälje och för att stötta restaurangbranschen.

– Tanken bakom det är att stötta restaurangerna i centrum under kvällarna då det inte brukar vara så mycket folk på stan, men det är extra viktigt då restauranger och kaféer har haft det tufft senaste tiden, säger Lena Raattaama, event- och marknadskoordinator Södertälje city.

SVT har besökt två av restaurangerna för att höra deras förväntningar inför veckan, men också varför de har valt att vara med.

– Jag bestämde mig för att vara med i sista stunden och det var mest för att bidra till att lyfta Södertälje, säger Abgar Haffo, restaurangägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.