Antingen ”Wilhelmina” (t.v) eller ”Mina paradisfåglar” (t.h.) kommer att ta plats i rondellen. Foto: ArtPlatform

Rönningebor får rösta om rondellkonst

Uppdaterad
Publicerad

Den nya rondellen vid Rönninge centrum ska prydas med konst. Politikerna uppmanar medborgarna att säga sitt om vilket verk som ska ta plats på cirkulationsplatsen.

Fram till måndagen den 23 januari går det att rösta på vilket konstverk som ska pryda Rönningerondellen. En referensgrupp har på kultur- och fritidsnämndens uppdrag valt ut konstnärerna Linda Shamma och Felice Hapetzeder. De har nu gjort en varsin skiss som förslag till rondellutsmyckning.

Erfarenhet av offentlig konst

På kommunens hemsida kan den som vill lägga sin röst, samt höra konstnärerna berätta om förslagen. Linda Shamma och Felice Hapetzeder har båda två tidigare erfarenhet av att skapa konst i offentlig miljö.

Kultur- och fritidsnämnden i Salem har fått 400.000 kronor för att kunna dekorera den nya rondellen vid Rönninge centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.