Så här såg Rönningekören ut när de tog EM-guld i Helsingborg i helgen. Foto: Foto: Dick Gillberg/Rönninge Show Chorus

Rönningekören vann dubbla guld: ”Vilken lycka”

Uppdaterad
Publicerad

Rönninge Show Chorus vann EM-guld och blev också nordiska mästare i Helsingborg i helgen. Det innebar också att de kvalificerade sig till VM i USA.

Barbershopkören från Rönninge har vunnit VM tre gånger och nu med vinsten i EM, så blev det även trippelvinst i EM.

– Vilken lycka att stå på tävlingsscenen igen. Vi hade ett banbrytande tävlingspaket som föll både publik och domare i smaken, säger dirigenten och den konstnärliga ledaren, Anna Alvring i ett pressmeddelande.

Se hur det såg ut när SVT var med på repetitionerna inför mästarskapet.

EM- och NM-guld under samma tävling

I det europeiska mästerskapet tävlar man även om den nordiska mästertiteln som också plockades hem av Rönninge Show Chorus. I och med det så får de åka och tävla i VM, Louisville i Kentucky, USA nästa år. De är fortfarande regerande världsmästare sedan 2019 eftersom inget VM har hållits under pandemin.

– Vi ska nu slipa på vårt vårt framträdande. Innan dess har vi ett par härliga framträdanden under augusti som vi ser fram emot, säger Anna Alvring.

Barbershopkörens tävlingspaket

Rönninge Show Corus framträdde med sångerna All by myself och discohitten Strong enough av Cher. Barbershopsånger är ofta gamla klassiker från 1920-30-talet men Rönningekören tävlade i år med några något modernare låtar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.