Rullstolsburen lämnades i trapphus i tre timmar – hemtjänstpersonal varnas

Uppdaterad
Publicerad

En hemtjänstmedarbetare på Södertälje kommun varnas efter att ha lämnat en rullstolsburen person ensam i ett trapphus i över tre timmar.

Det var i förra veckan som en person i rullstol skulle få hjälp från en hemtjänstmedarbetare att med hiss ta sig upp till sin lägenhet i Södertälje. Men den anställde ska istället ha lämnat personen ensam i trapphuset då hissen var trasig.

Totalt ska den rullstolsburna personen, som är diabetiker, ha lämnats i trapphuset i drygt tre timmar. Enligt kommunens händelserapport saknade personen mobiltelefon vid tillfället och kunde därför inte påkalla hjälp.

Den anställde ska ha uppgett att hen var tvungen att gå till andra brukare och därefter kommit och tittat till personen ett par gånger.

Medarbetare varnas

Den drabbade personen uppges ha känt sig väldigt otrygg, ledsen och nedstämd efter händelsen. Och hen grät mycket när ansvarig ringde upp.

Nu meddelar Södertälje kommun att medarbetaren kommer att få en erinran för sitt agerande då det ”är en allvarlig händelse”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer