Inspektionen som utfördes i förra veckan var oanmäld och butikspersonal ska ha slängt gammalt kött i en säck i samband med att kontrollen startades. Och det var i rummet där köttfärs mals som det luktade illa från ruttet kött och det var även där som det förvarades mängder med ytterförpackningar i anslutning till det råa köttet.
– I ett rum där det hanteras oförpackat kött som dessutom finfördelas, är hygienkraven än större. Där måste det vara rent och inga eller så lite ytterförpackningar som möjligt, skriver miljöinspektör Mathias Blomqvist, till SVT, och berättar att handtvättstället inte fungerade samt att det var ockuperat.
”Beslutet gäller omedelbart”
Förrutom den eftersatta rengöringen i butikens olika kylrum så noterades även stora brister i rengöringen ute i butiken. Charkpersonalen hade bristfälliga kunskaper och nu föreläggs butiken att stänga ner charken ”under en lämplig tidsperiod”.
”Beslutet gäller omedelbart även om det överklagas” står det i Miljökontorets protokoll.