Butikschefen Helen Skattberg uppskattar att det är ungefär hälften av kunderna som bär munskydd. Foto: Maja Flygt/SVT

Så ser det ut med användningen av munskydd i Södertäljebutikerna

Uppdaterad
Publicerad

Sedan förra veckan rekommenderar Region Stockholm munskydd i kollektivtrafiken dygnet runt, men även i affärer och butiker. SVT Nyheter har kollat läget i butikerna i Södertälje för att se hur många som haft munskydd på sig.

– Det är nog situationsanpassat, vissa dagar känns det som alla har det, andra inte, säger Helen Skattberg, butiksanschef.

Enligt rekommendationen bör man använda sig av engångsmunskydd i situationer där man har nära kontakt med andra. Bland annat under längre perioder i inomhusmiljöer. Därför rekommenderar regionen användning av munskydd i affärer och butiker.

Hör butikspersonal och kunder om användandet av munskydd i klippet ovan.

Rekommendationerna om munskydd

• Sedan 23 februari gäller skärpta rekommendationer för munskydd i Region Stockholm. Den som reser med kollektivtrafik rekommenderas att bära munskydd, oavsett tid på dygnet.

• Munskydd rekommenderas även i situationer där trängsel kan uppkomma såsom på arbetsplatser och i butiker.

• Men i skolmiljöer rekommenderas inte munskydd.

Källa: Region Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet