Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör hur Södertäljeborna ställer sig till att ta en tredje dos vaccin – om det skulle bli aktuellt för deras åldersgrupp: ”Viktigt för mig”. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Så många har tagit en tredje dos vaccin i regionen – Södertälje toppar statistiken

Uppdaterad
Publicerad

I två veckor har en del äldre och sköra erbjudits en tredje vaccindos i region Stockholm. Sammanlagt handlar det om strax över 16 000 i länet som fått den tredje sprutan. Södertälje kommun, som generellt legat i botten av den totala vaccinstatistiken är nu en av kommunerna i länet där flest personer tagit sin tredje dos.

I början av oktober öppnades bokningarna för en tredje vaccindos för personer över 80 år, samt för personer på särskilt boende och inom hemtjänst. Detta under förutsättning att det gått minst sex månader sedan andra dosen.

Statistik från Region Stockholm visar att det sammanlagt var 16 223 registrerade som fått sin tredje dos den 17 oktober. Flest vaccinationer har gjorts i Norrtälje, följt av Nacka och Södertälje.

I videon ovan hör du hur Södertäljebor ställer sig till att ta en tredje dos vaccin.

Antal (samtliga åldersgrupper) per kommun/stadsdel som fått tredje dosen vaccin mot covid-19. Källa: Region Stockholm. Foto: SVT


• I slutet av september beslutade Folkhälsomyndigheten att rekommendera en tredje dos covid-vaccin till boende vid SÄBO, personer med hemtjänst och hemsjukvård samt de som är födda 1941 eller tidigare om det gått minst sex månader sedan de fått andra dosen vaccin.

• Sedan tidigare har även en extra dos vaccin mot covid-19 rekommenderats till personer med ett allvarligt nedsatt immunförsvar på grund av en sjukdom eller behandling av en sjukdom.

• Enligt Folkhälsomyndigheten kommer även fler åldersgrupper att bli aktuella för en påfyllnadsdos.

Källa: Region Stockholm, Folkhälsomyndigheten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet