• Tekniskt meddelande:

    I natt kl. 00:00-01:00 kommer ett planerat tekniskt underhållsarbete genomföras som påverkar våra onlinetjänster. Under tiden arbetet pågår kan tjänsterna ha ett annorlunda utseende och delar av innehållet är otillgängligt.

Här tar Daniel emot den första beställningen av en vara som ska hemlevereras i den coronasäkra satsningen. Foto: Sebastian Comar Alm/SVT

Så många Södertäljebor använde gratistjänsten för hemleverans

Uppdaterad
Publicerad

För att underlätta julshoppingen på distans under pandemin gick Södertälje city, Telge tillväxt och Telge fastigheter samman och erbjöd gratis hemleveranser av varor från Södertälje centrum. Nu, drygt tre veckor senare, summeras intresset.

Det var när restriktionerna kring att inte besöka fysiska butiker blev skarpare, som idén om gratis hemleveranser lanserades – och sjösattes.

– Det har gått väldigt bra utifrån förutsättningarna, att vi rullade ut tjänsten ganska snabbt efter att restriktionerna förändrades, skriver Aljoša Lagumdžija, centrumchef Södertälje City, i ett mejl till SVT.

Uppskattad tjänst

Nu när tjänsten erbjudits i tre veckors tid så har ett 70-tal personer hittills fått hjälp med hemleveranser, uppger centrumföreningen.

– Det hade absolut varit mycket mer om fler visste om att tjänsten finns. Dagarna innan julafton var populärast. Många tyckte att det var en bra tjänst speciellt när myndigheter avrådde folk från att besöka köpcentrum och butiker, uppger han.

Tjänsten som till en början planerades att erbjudas året ut har nu förlängts i två veckor till. Samtidigt ser Södertälje city över möjligheten att behålla tjänsten framöver i någon form och då även inkludera grannkommunen Nykvarn.

Här förbereds den första hemleveransen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett presentkort ska levereras till en den kund som gjorde den första beställningen av en vara som ska hemlevereras i den coronasäkra satsningen. Se hur det går till i videon. Foto: Sebastian Comar Alm/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet