Så ska Södertälje fira att kommunen nått 100 000 invånare

Uppdaterad
Publicerad

På grund av pandemin har Södertälje kommun tvingats avvakta med att uppmärksamma att kommunen nått över 100 000 invånare. Men nu är det klart det blir fest i dagarna tre den 17-19 juni.

Det var den 7 december 2020 som en nyfödd bebis på Södertäljes BB gjorde att Södertäljeborna blev fler än 100 000 invånare. Nu ska det firas med en stor stadsfest i Södertälje 17-19 juni, då också just den hundratusende invånare kommer uppmärksammas.

En av 19 kommuner

– Det känns väldigt roligt att Södertälje nu är en av 19 kommuner som har mer än 100 000 invånare. Självklart är det här ett tillfälle att uppmärksamma både den här milstolpen och fira kommunens hundratusende invånare lite extra, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom tivoli, food trucks och utomhusbio utlovar kommunen musikunderhållning av bland annat  Jonas Holmberg, Johan Boding och Mezzopotelge.

Se Södertälje citys vd berätta om tre firanden i Södertälje 2022 i videon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Södertälje citys vd Aljoša Lagumdžija berätta om årets tre stora firande i Södertälje i klippet. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Program

Fredag 17 juni

– Tivoli hela dagen

– Foodtrucks

– Invigning av Södertäljes nya bokbuss

– Utomhusbio vid Maren

Lördag 18 juni

– Tivoli hela dagen

– Utställare

– Foodtrucks

– Konsert Johan Boding, Night of Queen

Söndag 19juni

– Tivoli hela dagen

– Utställare

– Foodtrucks

– Mezzopotelge

– Barnaktiviteter

– Konsert Jonas Holmberg, Stevie!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.