Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De flesta kommunala högstadier i Södertälje kommer att ha distansundervisning i någon form. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Så startar vårterminen för högstadiet: ”Flesta skolorna får distansundervisning”

Uppdaterad
Publicerad

Bara några dagar innan vårterminens start gick regeringen på torsdagen ut med beskedet att det är upp till varje huvudman att själva bestämma om man vill använda sig av distansundervisning i högstadiet. Något som fick Södertälje kommun att kalla till stormöte med samtliga rektorer på torsdagskvällen.

– Lösningarna kommer att se olika ut på olika skolor. De allra flesta kommer ha distansundervisning men i begränsad utsträckning, säger Monica Sonde, utbildningsdirektör på Södertälje kommun.

Hon hänvisar elever och vårdnadshavare att gå in på skolornas webbportal för information om vad som gäller för just dem på måndag.

Spela videon ovan för att höra mer om planerna för distansundervisning i Södertälje.

Stockholm

Enligt Stockholms stad kommer det inte fattas något generellt beslut om distansundervisning på högstadiet. Varje skola gör en bedömning utifrån de lokala förutsättningarna.

Salem

Undervisning kommer bedrivas på plats för alla elever från förskoleklass till nian från och med måndag den 11 januari. Enligt kommunen har skolorna god beredskap för att snabbt kunna ställa om till distansundervisning om situationen ändras.

Nykvarn

Lillhagaskolan kommer införa delvis distansundervisning.

Från måndag den 11 januari till fredag 22 januari ska elever i årskurs sju gå till skolan en dag i veckan, årskurs åtta och årskurs nio går i skolan två dagar i veckan. Resten av dagarna får de distansundervisning i hemmet. All undervisning, både på distans och på plats, följer elevernas vanliga schema. Idrottsundervisningen hålls utomhus.

Elever som har distansundervisning kan hämta en lunchlåda i skolan och ta med hem.

Täby

Samtliga kommunala högstadieskolor i Täby kommun kommer bedriva delvis fjärr- och distansundervisning från och med 11 januari 2021 till och med 24 januari 2021, med en eventuell förlängning.

Lidingö

Lidingö stad kommer att fortsätta hålla kommunala grundskolor och förskolor öppna. Om smittskyddet kräver att skolor eller förskolor ska stänga finns det rutiner för detta och för att ställa om verksamheten.

Källa: Länets kommuner

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet