Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så tänker Södertäljeborna om turerna i stadshuset

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre olika maktskiften i stadshuset under kort tid frågade SVT vilket förtroende Södertäljeborna hyser för partierna och politikerna i Södertälje.

Först var det Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som skulle styra med hjälp av Sverigedemokraterna och Realistpartiet.

Sen fick Socialdemokraterna, med Boel Godner tillbaka ordförandeposten i kommunstyrelsen, och skulle styra tillsammans med Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och två politiska vildar från Kristdemokraterna.

Men på torsdagen kom beskedet att inte heller den uppställningen kommer att hålla. Nu ska de tidigare motståndarna Socialdemokraterna och Moderaterna styra tillsammans, med hjälp av Miljöpartiet.

Turerna har skadat förtroendet för politiken, tycker en del av de Södertäljebor SVT talat med. Andra tror att det nu kommer att bli ett mer stabilt styre framöver.

Lyssna i videon vad Södertäljeborna tycker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.