Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar han hur partiet vill utnyttja inflytandet. Foto: SVT

Så vill nya Joakim Granberg (RP) utnyttja inflytandet: ”Slut på lekstugan”

Uppdaterad
Publicerad

Att den nya minoriteten i kommunfullmäktige behöver stöd från Sverigedemokraterna och Realistpartiet gör att många bedömer den som bräcklig. Boel Godner (S), har uttryckt oro och menar att Realistparitet inte går att lita på. Något som Joakim Granberg (RP) inte håller med om. I videon ovan kommenterar han uttalandet.

Realistpartiet gick från två mandat till tre mandat efter valet. Vilket gjort partiet till en viktig nyckelspelare för att få till ett maktskifte i Södertälje.

– Vi är nöjda med resultatet men hade ju så klart hoppats på fyra mandat, säger Joakim Granberg (RP), gruppledare.

Vill se över upphandlingarna

Nu startar en ny tid för Realistpartiet, menar han. Från att sitta i opposition till att nu ta ansvar – genom passivt stöd till det nya styret med M, KD och L. Partiet har Något som verkar ha varit ett enkelt beslut.

– Vi tänker väldigt lika och kommer väldigt bra överens, säger Joakim Granberg (RP), gruppledare.

Partiet kräver mer fokus på ungdomar och att man ska se över kommunens upphandlingsprocesser. Något som det nya styret ska ha gått med på enligt gruppledaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Södertälje

Mer i ämnet