Det är på många håll svårt att rekrytera socionomer. Foto: TT

Så vill Nykvarn locka socionomer

Uppdaterad
Publicerad

Nykvarn vill locka blivande socionomer att jobba kvar i kommunen efter studierna, därför satsar de på ett traineeprogram för studenter. Syftet är att säkra kompetent personal för framtiden, samtidigt som studenter får prova att arbeta inom socialtjänsten i Nykvarn.

På många håll i landet, bland annat i Södertälje, har det varit svårt att rekrytera socionomer. Nu utvecklar kommunerna verksamheterna bland annat genom mer flexibla arbetstider för att locka socionomer.

Traineeprogrammet, som är ett samarbete mellan Nykvarns kommun, Socialhögskolan vid Ersta Sköndals högskola och Södertörns högskola startar till hösten. Men redan under våren börjar intervjuerna med studenter som vill göra sin praktik i Nykvarn. Under praktiktiden får sedan studenterna möjlighet att söka en traineeanställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.