Foto: SVT

Sagomusikal mixad med opera och samba

Uppdaterad
Publicerad

30 körmedlemmar, 18 orkestermedlemmar, 8 solister och 6 dansare. Nu har Södertäljeoperan, Södertälje kammarkör, Kulturskolan och Täljerevyn slagit ihop sina påsar. På söndagen har ”Trollkarlen från Oz” premiär på Estrad.

– Det är första gången som vi har ett sådant här samarbete. Numera är det svårare att klara sig själv rent ekonomiskt, säger Lars-Gunnar Thor på Södertäljeoperan.

– Så fort man går utanför de större arenorna så behöver man hjälp. Och opera är ju en udda konstform.

Inte bara opera

Men det är inte helt rätt att kalla den här föreställningen för opera. Både samba, tango, cha-cha och musikalstycken får plats i den här versionen som hyser 18 man i orkestern, 30 i kören, samt 8 solister och 6 dansare.

– Jag skulle säga att det är lite av en barn- och familjeföreställning. En sagomusikal! Det finns ju en sensmoral också i den här berättelsen om att tro på sig själv.

Musik av en 89-åring

Musiken har komponerats av Giovanni Impellizzeri, 89-åringen som är konstnärlig ledare på Södertäljeoperan. Trollkarlen från Oz visas på Estrad vid fyra söndagstillfällen fram till den 10 november.

Se intervjun här ovan med Giovanni Impellizzeri i klippet, som dessutom tolkar Frank Sinatra på slutet. Även Maria Kjelsson, som spelar huvudkaraktären Dorothy, sjunger en bit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.