• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT

Salems kommun säljer äldreboende

Publicerad

Fastigheten till äldreboendet Söderby park har hyrts av Salem kommun i drygt tre år. Men i hyreskontraktet fanns en klausul att man hade rätt att köpa byggnaden. Det har man nu gjort och snabbt sålt den vidare.

Vid skarven mellan 2015 och 2016 började kommunen hyra fastigheten till äldreboendet. Nu i år använde man sig av en köpoption som fanns i hyreskontraktet och kunde köpa den till samma pris som byggnaden kostade att uppföra. Men i samband med det såg man till att sälja den vidare till ett bolag och kan nu ta ut vinsten på 38 miljoner kronor.

– Överskottet blir till god nytta för att finansiera andra långsiktiga investeringar som till exempel skolan i Fågelsången, säger Lennart Kalderén i ett pressmeddelande.

I och med försäljningen går man nu återigen tillbaka till att hyra fastigheten. Men alltså fortsättningsvis av nya ägare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer