Foto: TT

Saltå kvarn återkallar mjöl och flingor

Uppdaterad
Publicerad

Saltå kvarn har vid provtagning hittat spår av mjölk- och sojaprotein i ett antal produkter som företaget nu återkallar.

I mitten av februari återkallades ett parti bovetemjöl av samma anledning och efter ytterligare fynd omfattas nu fler produkter av återkallelsen.

”Vi har inte hittat spår av mjölk- och sojaprotein i alla de produkter som vi nu återkallar. Vi väljer ändå att återkalla samtliga produkter i denna produktgrupp som packats i denna maskin”, säger Åsa Lindeblad, kvalitetschef på Saltå kvarn i ett pressmeddelande.

De produkter som nu återkallas är: Sojamjöl (275 gram), bovetemjöl (500 gram), rismjöl fullkorn (400 gram), rismjöl siktat (400 gram), quinoamjöl (300 gram), majsmjöl (400 gram), boveteflingor (250 gram), hirsflingor (250 gram) samt quinoaflingor (250 gram).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.