Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Jag har gett upp, jag älskade mitt jobb” säger ”Åsa” som blev utköpt från Södertälje kommun. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

”Åsa” larmade om arbetsmiljöproblem – blev utköpt från Södertälje kommun

Uppdaterad
Publicerad

”Åsa” hade jobbat på vårdboenden för Södertälje kommun i decennier när hon för två år sedan blev utköpt. Hon hade då larmat om arbetsmiljöproblem – som också facket kunde bekräfta med en egen utredning. Nu berättar hon sin version om när hon fick sluta.
– Jag grät när jag skrev på pappren, säger hon.

”Åsa” stortrivdes på jobbet med sina brukare men hon upplevde kränkande särbehandling från sin chef och larmade om situationen. Det sista hon ville då var att sluta – hon ville bara att problemen skulle upphöra.

Hon berättar att hon tiden efter det blev misstänkliggjord och ifrågasatt. Hon erbjöds något som, enligt henne, var oskäliga omplaceringar, och efter en årslång kamp där facket var inblandat, gick hon till slut med på förlikning. Hon fick drygt 200 000 kronor för att sluta.

SVT har bett Södertälje kommun att kommentera händelserna men de har valt att inte uttala sig om det enskilda fallet. ”Åsa” heter egentligen någonting annat.

Spela videon ovan för att höra ”Åsa” om när hon blev utköpt av kommunen: ”Jag älskade mitt jobb”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Miljonutköp för skattepengar

Mer i ämnet