Scaniarinken blir inte officiell OS-arena till vinterspelen 2026. Foto: TT

Scaniarinken blir inte officiell OS-arena inför olympiska vinterspelen 2026

Uppdaterad
Publicerad
Ikväll kom beskedet att vinter-OS kommer att hållas i Italien vilket innebär att Scaniarinken förlorade sin chans att bli officiell-OS arena. SSK:s ordförande Christer Åberg är besviken efter beslutet.

Hur känns det?

– Det kändes snopet måste jag säga, jag hade en aning om att Italien skulle ligga lite före men jag hade verkligen hoppats på ett vinter-OS i Sverige och inte minst hockey i Scaniarinken. En stor besvikelse känner jag nu, säger Christer Åberg, ordförande i SSK:s styrelse.

Christer Åberg, ordförande i SSK:s styrelse Foto: SVT

Var det ett väntat resultat?

– Nej det tycker jag inte, jag tycker vi hade en bra ansökan som låg helt i linje med internationella olympiska kommiténs vision. Men på något sätt så anade jag att Italien låg lite före i röstningen, jag hade stora förhoppningar när resultatet kom men tyvärr så räckte det inte, säger Christer.

Hur påverkar det här Scaniarinken?

– I detta planerade vinter-OS har man fokuserat på att använda befintliga arenor men såklart behövs Scaniarinken byggas upp och moderniseras över tid, även med eller utan OS. Men det hade varit fantastiskt att göra det i anslutning till de olympiska spelen. Det finns en stor efterfrågan på fler isytor i Södertälje även fast spelen inte blir av här, säger Christer Åberg, ordförande i SSK:s styrelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer