Grovt sjöfylleri bakom båtkrock i Enhörna – förare åtalas

Publicerad

I juni fjol körde föraren i en båt rakt in i en annan båt till sjöss kring Enhörna. Föraren åtalas nu misstänkt för grovt sjöfylleri och vållande till kroppskada.

Den åtalade mannen ska ha framfört ett fartyg med 1,92 promille i blodet när han krockade med en stillastående båt vid Störviks holme.

I den stillastående båten befann sig fyra personer, varav tre hann hoppa överbord. Efter krocken vände gärningmannen och hans sällskap om för att hjälpa männen som hoppat överbord upp ur vattnet. Polis och ambulans kallades till platsen, och det konstaterades att tre av männen i den påkörda båten drabbats av lindrigare skador.

Försäkringsbolag kräver 80 000

Åklagaren vill att Södertälje tingsrätt bedömer brottet som grovt då mannen varit påverkad av alkohol i hög grad vid ett tillfälle då särskild uppmärksamhet eller skicklighet krävts.

Det inblandade försäkringsbolaget yrkar på 80 000 kronor i skadestånd för återställning av den påkörda båten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.