Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Sju anhållna efter knarktillslag i Saltskog

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Södertälje har under tisdagen slagit till mot knarkhandeln i stadsdelen Saltskog. Sju personer har anhållits och flera beslag i form av cannabis och kokain har gjorts.

– Vi har identifierat vilka som säljer narkotika, säger Daniel Löfgren på Södertäljepolisen.

Narkotikahandeln i stadsdelen Saltskog har pågått under en längre tid. Efter tips från allmänheten i området kunde polisen, efter en tids spaning, slå till mot flera adresser under tisdagen.

Sju personer i åldrarna 19-25 år har anhållits misstänkta för inblandning i narkotikaförsäljning – huvudmännen är misstänkta grovt narkotikabrott, uppger polisen i Södertälje.

– Vi har identifierat vilka som säljer narkotikan och efter det ökat på vårt arbete mot narkotikaförsäljarna. Detta har lett fram till dagens tillslag, säger Daniel Löfgren, operativ samordnare vid polisen i Södertälje.

I samband med husrannsakningarna har polisen beslagtagit bland annat cannabis och kokain. Polisen utreder även penningtvätt.

Tisdagens insats ingår i Tore 3, som är namnet för polisens lågintensiva och långsiktiga arbete mot den grova organiserade brottsligheten i Södertälje.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dubbelmordet på Oasen 2010 blev starten för polisens arbete mot den organiserade brottsligheten i Södertälje. I videon ovan förklarar SVT:s reporter Karin Fallenius hur deras insatser har sett ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.