Friluftsfrämjandet hoppas att den unge mannen får en knuff i en riktning som gör att han kommer att må bättre framöver. Foto: TT

Skogen ska ge Södertäljekille stärkande paus

Uppdaterad
Publicerad

För första gången tar Friluftsfrämjandet i Södertälje med sig en ung person ut i skogen för att denne genom konceptet Äventyliga dagen ska må lite bättre. ”Vi vill ge honom en välbehövlig paus från vardagen”.

Friluftsfrämjandets rikstäckande initiativ Äventyrliga dagen syftar till att ge unga människor med en tuff tillvaro en chans att komma ut i skogen.

Nu ska Friluftsfrämjandet i Södertälje för första gången testa konceptet. De har efter ett upprop i höstas valt ut en kille i 20-årsåldern som är arbetslös, periodvis deprimerad och har dåligt självförtroende.

– Genom att ta med oss honom ut på en vandring i de sörmländska skogarna vill vi ge honom en välbehövlig paus från vardagen, säger Patrik Neckman från Friluftsfrämjandet i ett pressmeddelande.

Skogen – till för alla

I helgen bär det av ut i skogen för tältövernattning och en vandring på Sörmlandsleden i 8 km.

Friluftsfrämjandet tycker att det är viktigt att ge alla i samhället möjlighet att komma ut och röra på sig.

– Även om det ”bara” är för en individ vid ett tillfälle så känner vi att om vi är skillnaden som gör skillnad och kan hjälpa honom att må lite, lite bättre, så är det så mycket värt det, säger Patrik Neckman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.