Foto: Arkivbild TT

Skottlossning mot kvinnojour

Uppdaterad
Publicerad

Ett skyddat boende utsattes för en attack i helgen.

Någon gång under natten mellan lördag och söndag avlossades ett skott in genom en ruta på ett skyddat boende för kvinnor och barn. De var de boende som upptäckte ett kulhål och en kula dagen efter som slog larm.

Enligt Lotta Gotthardsson, verksamhetsansvarig på Kvinnojouren, så förflyttades samtliga kvinnor och barn från boende blixtsnabbt efter händelsen.

– Vi ser jätteallvarligt på det som har hänt, det här är ju bland det absolut värsta som kan hända. Nästa steg är ju mord, säger Lotta Gotthardsson.

Första gången någon skjuter mot ett boende

Boendet har nu stängt omgående och alla kvinnor och barn är placerade på andra platser. Enligt Lotta Gotthardsson finns det ständigt en hotbild mot deras verksamhet, detta är däremot första gången någon har skjutit mot ett boende.

– Just på det här boendet hade vi flera barn, barn som har levt på flykt i många år och nu har kommit till ro här och kunnat börja skolan, något som de inte gjort på många år. Nu tvingas de åter igen att ryckas upp och fly och det känns fruktansvärt, säger hon.

Försök till grovt olaga hot

Polisen har inlett en förundersökning och rubricerar nu händelsen som försök till grovt olaga hot.

– I nuläget har vi ingen mistänkt. Vi kommer att jobba vidare med det till veckan, säger arrestbefäl Roger Björkmyr till LT.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.