Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Siw och Embla bor i samma område i Nykvarn där flera vargobservationer gjorts den senaste veckan. I klippet hör du hur de påverkats av vargen. Foto: Rosanna Lindén/SVT

Embla skulle gå ut med hunden – möttes av en varg: ”Chockad”

Uppdaterad
Publicerad

Embla Berglund skulle ta en promenad med hunden, och möttes av en varg. I samma område bor Siv Wåhlin som miste sin katt.

– De hittade hans svans i skogen. Då förstod jag att de hade tagit han, säger hon.

I Nykvarn har det den senaste veckan gjorts 10-15 observationer av varg. På samma gata i Nykvarn har Embla Berglund och Siv Wåhlin två olika upplevelser av rovdjuret.

Embla Berglund skulle ta den vanliga promenadsträckan med hunden, men hann inte långt innan hon mötte en varg.

– Den gjorde ingenting, utan stod bara och tittade, säger Embla Berglund till SVT. Själv avslutade hon promenaden, och känner sig inte så orolig över vargens närvaro.

Siv Wåhlin som bor på samma gata blev av med sin katt, och förstod att vargen hade tagit den när hon hittade svansen i den närliggande skogen.

– Varg ska finnas, men inte så mycket så att man inte törs ta ut sina husdjur, säger hon till SVT.

Kolla på videon för att höra mer om vargupplevelserna i Nylvarn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.