Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med in på skytteklubbens nedläggningshotade anläggning i Almnäs och hör Lars Eliasson, medlem i skytteklubben, om känslorna kring att behöva lämna anläggningen. Foto: Aida Arslanovic/SVT

Skytteklubben tvingas lämna Almnäsområdet – har ingenstans att ta vägen

Publicerad

Klubben har bedrivit verksamhet i Almnäsområdet i över 50 år. Nu måste de lämna marken som ägs av kommunen för att göra plats för industriverksamhet, utan att ha någonstans att ta vägen.

– Hittar vi ingenstans att vara måste vi lägga ner klubben, säger Lars Eliasson som är presstalesperson för klubben.

Trots att skytteklubben ser mörkt på framtiden så menar Södertälje kommun att man har för avsikt att lösa frågan.

– Ambitionen är ju att vi ska hitta en plats i Södertälje, och det är ju ett arbete vi måste göra tillsammans med klubbarna. Sedan är en annan fråga om det ska vara på kommunens mark, eller på annan mark, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun.

Även Södertälje pistolklubb och Södertälje skyttegille behöver flytta sina verksamheter och söker också efter nya platser att bedriva sin verksamhet.

Följ med till skytteklubbens anläggning i Almnäs och möt klubbens representant Lars Eliasson i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.