Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör HR-direktören Johan Lefverström berätta om hur Södertälje kommun gör med hemarbete efter att restriktionerna lättats. Foto: Matilda Ringqvist/SVT

Södertälje kommun återgår delvis till arbete på plats igen

Publicerad

Den 29:e september lättar Folkhälsomyndigheten på restriktionerna vilket bland annat betyder att folk kan återgå till att arbeta på plats igen. Men alla som jobbar hemifrån på Södertälje kommun kommer inte återvända samtidigt.

– Det sker ett successivt arbete och vissa kommer att få komma tillbaka, säger Johan Lefverström, HR-direktör på Södertälje kommun.

Vilka grupper som kommer få återgå till att jobba på kontoret efter den 29:e är ännu inte bestämt. Varför inte alla återgår till arbete på plats beror delvis på den låga vaccinationsgraden i kommunen.

De som har behövt jobba hemifrån under pandemin har utgjort ungefär 15 till 20 procent av alla anställda inom kommunen. Kommunen har sett positiva aspekter med att folk jobbar hemifrån, därför utreder de nu om visst hemarbeta ska fortsätta efter pandemin.

– Vi börjar alltmer prata om en successiv övergång till nya sätt att arbeta. Där vi mixar kontors- och distansarbete, säger Johan Lefverström.

Hör mer om hur kommunen tänker kring hemarbete och att jobba plats igen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer