På Arbetsförmedlingens kontor i Södertälje rustar man nu för en våg av arbetslöshet i coronasmittans spår. Foto: Fredrik Gustavell/SVT

Södertälje rustar för ökad arbetslöshet i coronans spår

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har arbetslösheten i Södertälje sjunkit från dryga 16 procent till relativt låga 11 procent. Men nu förbereder sig både Arbetsförmedlingen och kommunen på en ny våg av arbetslöshet på grund av coronasmittan. Samtidigt är behovet av jobb inom vården stort här och nu.

– Om du är utbildad undersköterska eller har erfarenhet av vård och omsorg behöver vi dig nu, säger stadsdirektör Rickard Sundbom.

Arbetslösheten i Södertälje, Nykvarn och Salem

Enligt den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen är totalt 5 683 personer arbetslösa i Södertälje kommun. 2 375 av dessa är sökande i olika program. Och under förra veckan var det 181 stycken som var nyinskrivna på Arbetsförmedlingen, vilket innebär en ökning med 90 personer från samma vecka förra året.

I Salems kommun är totalt 444 personer arbetslösa, av dessa är 174 sökande i program.

I Nykvarns kommun är 248 personer arbetslösa, av dessa är 93 sökande i program.

Källa: Arbetsförmedlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet