Foto: SVT/Maja Flygt

33 coronasmittade vårdas på Södertälje sjukhus

Uppdaterad
Publicerad
Antalet personer som vårdas för covid19 på Södertälje sjukhus har ökat kraftigt.
– Det är en förväntat ökning om man ser till den statistiken vi har från andra coronadrabbade länder, säger Bengt Cederlund, chefsläkare på Södertälje sjukhus.

I torsdags meddelade Södertälje sjukhus att det fanns tolv bekräftade covid-19 fall. Nya siffror från i dag visar att antalet covid-19 patienter som vårdas på sjukhuset har ökat till 33, av dessa vårdas två personer på intensivvårdsavdelningen och ytterligare 13 personer inväntar sina provsvar.

Södertälje efter i kurvan

– Det kan vara så att vi ligger lite efter i epidemin, största trycket har ju varit i norra Stockholm, vi har ett stort tryck på Södertälje sjukhus men vi ligger efter de andra sjukhusen just nu, säger Bengt Cederlund.

Fler intensivvårdsplatser

Planen är nu att sjukhuset ska utöka sina intensivvårdsplatser men hur många det handlar om är svårt att säga menar han.

– Det bygger på att vi får tag i personal som jobbar på andra ställen tex privata vården. Lyckas vi med detta kan vi öppna betydligt fler intensivvårdsplatser, säger Bengt Cederlund, chefsläkare på Södertälje sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet