Sven Klaesson är tillförordnad vd för Södertälje sjukhus. Foto: TT/ Södertälje sjukhus

Efter miljonförlust – nu vill sjukhuset förbättra arbetsmiljön

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje sjukhus går back med 26,7 miljoner kronor enligt landstingets delårsrapport. En orsak är ökade personalkostnader så nu vill sjukhuset förbättra arbetsmiljön.

Nu ska Södertälje sjukhus satsa mer på att förbättra arbetsmiljön och utbildning för sjuksköterskor. Detta i hopp om att sjuksköterskor ska stanna kvar och på så vis minska personalkostnaderna.

– Vi ska göra särskilda utbildningsprogram och skapa bättre sätt att ta hand om våra nyanställda sjuksköterskor, säger Sven Klaesson som är tillförordnad vd för Södertälje sjukhus.

2019 kan arbetsmiljön förbättras

Igår kunde vi rapportera om att sjukhuset gått back med 26,7 miljoner kronor enligt Stockholms läns landstings delårsrapport. En stor orsak är personalkostnader för bland annat inhyrd personal och pensionsavsättningar.

Södertälje sjukhus ska därför satsa på att förbättra bland annat arbetsmiljön. Men resultatet av arbetet med att förbättra arbetsmiljön kommer att dröja.

– På kort sikt har vi inte några jättelösningar. 2019 kommer vi flytta in i en helt ny vårdmiljö och det tror vi kommer skapa möjligheter att hitta fönster för nya arbetssätt, säger Sven Klaesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.