Mannen döms till fängelse i två år och sex månader. Foto: SVT

Södertäljebo döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern bosatt i Södertälje döms för en våldtäkt som inträffade i Södertälje 2016. Tingsrätten dömer honom till fängelse och skadestånd.

Händelsen inträffade i en lägenhet i Södertälje 2016. Brottsoffret befann sig hemma hos en vän till henne och de fick senare sällskap av två män. Båda kvinnorna var berusade och somnade på sängen.

Hon vaknade av att hon blev våldtagen av en av männen och knuffade då bort honom samtidigt som hon väckte sin kompis. Polis larmades till lägenheten och de båda kvinnorna fördes till sjukhus.

Mannen förnekar inte att han haft samlag med kvinnan, men menar att det var något de båda ville.

Tingsrätten bedömer att kvinnan befunnit sig i en särskilt utsatt situation och att gärningsmannen måste ha varit medveten om det. Mannen döms till två och ett halvt års fängelse och ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.