Foto: SVT

Södertäljekvinna fick villkorlig dom för bidragsbrott

Publicerad

En Södertäljekvinna dömdes idag för bidragsbrott sedan hon arbetat samtidigt som hon fick försörjningsstöd. Polisen hade spanat på henne under en längre tid. Händelsen blev mycket uppmärksammad i medierna efter att kvinnan fångats på film när hon dansade på ett bröllop.

Kvinnan fick under några månader i slutet på 2017 försörjningsstöd för att hon helt saknade arbetsförmåga. Samtidigt jobbade hon regelbundet i en butik.

Enligt Södertälje tingsrätt har hon lämnat oriktiga uppgifter om sin arbetsförmåga. Hon döms därför för bidragsbrott till villkorlig dom och 50 dagsböter. Kvinnan ska också betala nära 43 000 kronor i skadestånd tilll Södertälje kommun.

Åklagaren hade yrkat på ansvar för grovt bidragsbrott, men en stor del av åtalet föll eftersom bevisningen var för svag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.