Södertäljesimmaren Björn Seeliger tog guld i EJM i helgen. Foto: Pressbild

Södertäljesimmaren tog guld i europeiskt mästerskap

Publicerad

Södertäljebon Björn Seeliger simmade sitt sista Euopean Junior Swimming Championship (EJM) i helgen och avslutade på topp med ett guld. Nu siktar han mot EM, men först har han lite semester.

Det gällde 50 meter frisim och han simmade in på 22.27 sekunder och slog därmed sitt personliga rekord med fem hundradelar.

Hur känns det?

– Bra, det var viktigt för mig att göra ett bra sista lopp, det här var ju mitt sista juniormästerskap eftersom jag är 18 år fyllda i år.

Björn Seeliger berättar om svårigheten med att ladda om mellan semifinal och final, då det under EJM bara är en timme mellan dem.

– Planen var ju att det skulle gå så bra, men jag förväntade mig inte att vinna, målet var bara att vara snabbare än i semifinalen. Och det lyckades jag ju med.

Siktar mot EM

Nu har han semester, men det handlar inte bara om att njuta då nästa tävling är runt hörnet.

– EM om fyra veckor, jag har semester från vattnet nu men jag springer lite för att hålla formen. Målet i EM är att ha mer uthållighet.

Vad är ditt långsiktiga mål?

– Att komma till OS. Men fokus är att hålla mig frisk, jag har haft lite problem med ryggen i vår, så jag måste må bra om det ska vara realistiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.