Motorvägsbron har varit avstängd sedan lastbilsolyckan som inträffade under natten till midsommaraftonen. Foto: TT

Södertörnkommunerna kräver en ny bro

Uppdaterad
Publicerad

Brohaveriet i Södertälje i somras skapade stort trafikkaos och nu kräver kommunerna i Södertörn en ny bro, det skriver tidningen Mitt i.

Det var många som fick sina midsommarfirande stoppade vid Södertäljebron efter den stora lastbilsolyckan som ledde till att den stängdes av i flera månader. Nu går alltså flera kommuner i Södertörn samman i ett brev till regeringen för att påpeka bristerna.

– Vi har skrivit till regeringen om att det behövs en säkrare förbindelse över Södertörns kanal med tanke på att olyckan visade hur sårbar den här passagen är, säger Salems kommunalråd Lennart Kalderén (M), till Mitt i.

Motorvägsbron i Södertälje

Är inte rustade

Brevet är undertecknat av honom och sju andra kommunstyrelseordföranden, bland annat Södertäljes Boel Godner (S) och Nykvarns Bob Wållberg (NP).

I brevet beskriver kommunerna hur olyckan kunde slå ut delar av näringslivet i länet men även för samhällsviktiga funktioner som sjuktransporter.

Därför vill man nu se en ny bro eller en tunnel under jord vid Södertälje kanal. Kommunerna vill att regeringen ska ha en plan för en ny bro för åren 2018-2029.

– Det här är strategiska punkter där du trodde sårbarhet mest skulle visa sig om det vore krig, men nu fick vi se något annat. Vi är inte rustade för att ta hand om strategiska svårigheter, säger Lennart Kalderén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet