Jonny Ishak grundade Fansens Initiativ som driver en insamling till SSK:s trupp.

SSK-fans har samlat in en halv miljon kronor

Uppdaterad
Publicerad

Det gick bättre än förväntat för SSK under förra säsongen och den goda andan inspirerade supportrarna till en pengarinsamling inför kommande säsong.

– Jag tyckte att det var ett bra tillfälle att starta den här kampanjen för att hjälpa klubben att förstärka truppen, säger Jonny Ishak, grundare av projektet Fansens Initiativ.

Hittills har supportrarna samlat ihop en halv miljon kronor till klubben.

– Vi har fått många kommentarer om att vi gjort ett bra jobb, säger Jonny Ishak.

Han tror att engagemanget kan tilltala nya spelare.

– Klubben tjänar på en sådan här kampanj. Det blir ett högre intresse och mer engagemang kring föreningen, vilket gör det lättare att värva nya spelare för de ser att det händer något här. Sådant tilltalar många spelare i Hockeysverige, säger Jonny Ishak.

Första gången insamlingen drivs av fans

Fansens Initiativ startades med syfte att samla in pengar till SSK:s spelartrupp. Klubben har själva bedrivit insamlingar tidigare, men i år görs det för första gången av fans och det är tack vare att laget tog sig till slutspel i hockeyallsvenskan förra säsongen.

– Den positiva andan som de avslutade säsongen med var det länge sedan man hade, så jag tyckte att det var ett bra tillfälle att starta den här kampanjen för att hjälpa klubben att förstärka truppen, säger Jonny Ishak.

Han berättar att det inte är unikt att klubbarnas supportrar samlar in pengar, men att det är unikt att komma upp i de här beloppen.

”Ett fint litet bidrag”

De som samlat pengarna är inte på jakt efter någon särskild spelare, och insamlingen kommer pågå tills säsongen startar i höst.

Hur mycket räcker pengarna till?

– Inte så mycket, egentligen, spelarna kostar mycket mer. Men det är ett fint litet bidrag från oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.