Gruppbild på samtliga tränare från Hockeyallsvenskans upptaktsträff 2019. Foto: Henrik Montgomery/TT

Seriepremiär i Scaniarinken på fredag – så tippas SSK klara sig i Hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det seriepremiär för SSK i Hockeyallsvenskan med match hemma i Scaniarinken mot Mora. Och det lär bli jämn match mellan två mittenlag, i alla fall om man ska gå på experttipsen under måndagens upptaktsträff. 

Försäsongen har bjudit på fler förluster än segrar. Men trots det tippades SSK ändå relativt högt upp i tabellen när tränare, experter och supportrar fick säga sitt under den Hockeyallsvenska upptaktsträffen i Stockholm på måndagen. 

När tränartipsen från de 14 lagen sammanställdes landade SSK på en sjätteplats. Supportrarna tror inte riktigt lika mycket på laget, men tippar ändå att SSK kniper den åttonde och sista slutspelsplatsen. 

Även experterna Mike Helber och Harald Lückner tippade SSK som sexa respektive åtta.

”Kommer smyga i vassen”

SSK:s lagkapten Christopher Liljewall tror dock att laget kommer kunna överraska.

– Jag tror att vi kommer smyga lite i vassen och jag hoppas absolut att vi ska vara med i toppen och härja, sade han på scen under upptaktsträffen.

Timrå och Modo var de två lag som var mest topptippat under träffen och nykomlingarna Kristianstad tippades få det tuffast.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.