Tränaren Ulf Lundberg har lyft SSK. Foto: SVT.

SSK vill bryta svaga bortatrenden

Publicerad

De senaste sex matcherna har Södertälje Sportklubb tre raka vinster på hemmaplan – men på bortamatcherna går det sämre.

SSK har tidigare varit stabila på bortaplan och hade en period innan jul förra året då man vann sex raka bortamatcher.

Men i nuläget är läget motsatt och Södertäljelaget har problem med bortamatcherna. Där har klubben för närvarande tre raka förluster.

– Det är inget speciellt som är orsaken. Det har varit lite dippar under matcherna som varit avgörande men vi kämpar vidare, säger Ulf Lundberg, tränare för SSK.

Starka hemma

Men trots lagets dåliga bortaform så är man betydligt bättre på hemmaisen.

– Jag är glad att vi har många hemmavinster, det är där vi ska vara som starkast. Men vi tar en match i taget nu, säger Ulf Lundberg.

Det återstår sju matcher kvar av grundserien i Hockeyallsvenskan och Ulf Lundberg menar att det krävs att laget blir mer jämna i sina prestationer för nå målet och att sluta bland topp åtta.

– Vi måste ta varje uppgift på fullaste allvar. Det krävs att vi är koncentrerade till hundra procent och att vi inte hamnar i djupa dippar under matcherna. Alla lag är bra så det gäller att vara noga i detaljerna, säger han.

Goda minnen

Härnäst väntar en tuff bortamatch i Västernorrland mot serieledande Timrå IK. Men tränaren Ulf Lundberg ser matchen som en positiv utmaning och vet vad som krävs för tre poäng.

– Flytta fötterna riktigt fort. Spela smart. Vi har scoutat dem bra, men de är skickliga. Det blir en perfekt utmaning för oss. Vi har även bra minnen tidigare. Vi vann senast i Timrå och på hemmaplan, säger han.

Matchen spelas idag (lördag) och börjar 15.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.