Foto: TT

Stal guldsmycken från äldre kvinna – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Södertälje tingsrätt dömer en 23-årig man till två års fängelse för åtta bostadsinbrott och flera fall av häleri. En 22-årig kvinna får villkorlig dom för tre hälerier.

Våren 2016 begicks ett tjugotal villainbrott i Södertälje. Genom en kartläggning fick polisen uppfattningen att inbrotten utfördes av samma gärningspersoner, och på ett par brottsplatser kunde man säkra blodspår.

Polisen hittade den 22-åriga kvinnan via sociala medier, och vid en husrannsakan hos henne anträffades stöldgods. Kvinnan hade då även hunnit pantsätta en del stöldgods.

Stulna smycken återfanns hos guldsmed

Efter ett inbrott hos en 82-årig kvinna genomfördes besök på pantbanker och hos guldsmeder i Södertälje. Hos en guldsmed hittades guldsmycken tillhörande kvinnan. Ytterligare stöldgods som kunde kopplas till den 23-årige mannen hittades på pantbanker i Stockholm.

– Det är en härlig känsla att klara upp dessa brott och ge målsägarna upprättelse. Att återlämna stulna ägodelar till den 82-åriga kvinna, som vaknade av att inbrottstjuven stod i hennes sovrum, känns extra varmt i hjärtat, säger gruppchef Magnus Käck på Lokalpolisområde Södertälje, i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.