Polisen fick tag i både grävskopetjuvarna, vapen och annat stöldgods. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT

Stal minigrävskopa – hittades med vapen och annat stöldgods

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen stal tre män en minigrävskopa i Södertälje, men inom bara några timmar kunde männen gripas, och vid gripandet hittade polisen vapen och ännu fler misstänkt stulna saker.

Männen stal minigrävskopan i fredags på en byggarbetsplats i Södertälje, men de blev upptäckta. De slog då till en byggnadsarbetare och flydde från platsen med grävskopan på ett släp.

En polispatrull tog upp jakten på tjuvarna som dock lyckades fly, men i jakten tappade de grävskopan.

Greps med vapen och stulna verktyg

Trots att tjuvarna kom undan polispatrullen kunde de gripas några timmar senare i Uttran i Botkyrka, tack vare vittnesuppgifter och spaningsarbete, skriver polisen på sin hemsida. När husrannsakan gjordes hittade polisen misstänkt stöldgods och dessutom vapen.

- De här individerna verkar ha varit mycket brottsaktiva vad gäller stöld av verktyg att döma av beslagen vid husrannsakan, säger Kristoffer Olofsson, operativ koordinator vid polisen i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.