Carl Hagelin visade stolt upp pokalen som han och Pittsburgh Penguins vann. Foto: SVT

Stanley Cup-vinnaren visade upp pokalen mitt i Nykvarn

Publicerad

Mitt i centrum i Nykvarn välkomnades Stanley Cup-vinnaren Carl Hagelin. Han hade med sig pokalen som han tillsammans med sitt lag Pittsburgh Penguins vunnit.

Idag ringlade sig kön lång i Nykvarns centrum när Carl Hagelin kom på besök. Det var tio år sedan Carl Hagelin lämnade sin födelseort Nykvarn för USA. Idag återvände han till Nykvarn för att fira sitt lag Pittsburgh Penguins Stanley Cup-vinst för andra året i rad.  

– Nu ska jag köra fys här på sommaren och börja träna på is om någon vecka, säger Carl Hagelin.

För andra året i rad vann Carl Hagelin, tillsammans med sitt lag, Stanley Cup. Foto: SVT

Togs emot av publikens jubel

Mitt på parkeringen i Nykvarns centrum hade kommunen ställt upp en scen. Där togs Carl Hagelin emot av publikens jubel. Han intervjuades på scenen och sedan kunde fansen köa för att få träffa Stanley Cup-vinnaren.

– Man är väldigt lyckligt lottad som får göra det man älskar att göra och att få spela hockey som sitt jobb. Därför är det kul att visa alla barnen här att det finns en möjlighet att komma långt i livet, säger Carl Hagelin.

Svenska målskyttar

Det var två svenska spelare i Pittsburgh Penguins som stod för målen i den avgörande matchen. När det var 14 sekunder kvar till slutsignal satte Carl Hagelin 2-0 målet. Dessförinnan hade en annan svensk spelare i Pittsburgh Penguins, Patric Hörnqvist, skjutit 1-0.

Får ha pokalen till midnatt

Carl Hagelin hade även med sig den 15 kilo tunga pokalen som han och laget vunnit. Han får ha kvar pokalen till midnatt och efter det ska den vidare till Schweiz. Pokalen skickas runt mellan de i laget.

– Vakterna är med pokalen hela tiden, säger Carl Hagelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.